- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: El Campus

La ciutat d'Alcoi

La ciutat de l'Alcoi és cap de la comarca de l´Alcoia, en la província d'Alacant. Té la ciutat més de 60.000 habitants i ocupa el centre d'una depressió, la Foia d'Alcoi, embolicada per diverses serres: Mariola, el Carrascar de la Font Roja, els Plans i la Serreta. Els seus cims arriben als 1.350 metres d'altitud. A més dos d'aquestes serres estan declarades parcs naturals: la Font Roja i la Serra Mariola.


El territori d'Alcoi esta travessat per diversos cursos fluvials (el Polop, el Barxell i el Molinar) que, en unir-se als afores de la ciutat constitueixen el riu Serpis o riu d'Alcoi, que després d'un accidentat recorregut desemboca en el Mediterrani a l'altura de Gandia.


Clima i vegetació

El clima és de tipus continental, amb hiverns freds en els quals sol apareixer la neu i estius calids. La pluviometria té valors variables, entre 350 i 850 litres anuals.


La vegetació ha conservat bones restes del bosc autncton mediterrani, principalment en el parc natural del Carrascar de la Font Roja, amb carrasques, teixos i especies caducifnlies. En altres masses forestals de repoblació predominen els pins, que suposen el 85% dels boscos.


Comunicacions

A més de la xarxa viaria que suposa la connexió directa per autovia amb València, Alacant i Madrid, la ciutat compta amb la línia de ferrocarril Alcoi-Xativa-València.

Industria

La indústria és l'activitat econnmica més característica de la ciutat i se centra fonamentalment el sector textil, metal·lúrgic i alimentari, a més del sector de serveis.


Monuments

A partir del nucli primitiu del segle XIII, articulat sobre l'eix del carrer del Pintor Casanova i el carrer de Sant Miquel, la vila va ser creixent progressivament i ocupa les arees adjacents o Pobla Nova de Sant Jordi, en espai urba compres entre els carrers de Puríssima i el de Sant Benet o de Piló. Aquest primer recinte va estar envoltat d'una muralla, provedda de torres i portes, de les quals s'han conservat les restes de la torre de Na Valora, la torre de la Barbacana i el portal i la torre de Riquer.


Altres llocs d'interes són els edificis rehabilitats del Raval Vell, la Plaça de Dins, l'antiga casa de la vila, avui seu del Museu Arqueolngic.Pistes de pàdel de la zona esportiva
Biblioteca del Campus
Plaça Ferrandis i Carbonell durant la nit
Concert de Nadal del Cor Sènior del Campus d´Alcoi

EMAS (Obri nova finestra)