- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: El campus

La ciutat d'Alcoi

La ciutat d'Alcoi és cap de la comarca de l´Alcoià, a la província d'Alacant. La ciutat té més de 60.000 habitants i ocupa el centre d'una depressió, la foia d'Alcoi, envoltada per diverses serres: Mariola, el Carrascar de la Font Roja, els Plans i la Serreta. Els seus cims arriben als 1.350 metres d'alçada. A més dos d'aquestes serres estan declarades parcs naturals: la Font Roja i la serra de Mariola.


El territori d'Alcoi està travessat per diversos cursos fluvials (el Polop, el Barxell i el Molinar) que, en unir-se afores de la ciutat, constitueixen el riu Serpis o riu d'Alcoi, que després d'un accidentat recorregut desemboca al Mediterrani a l'altura de Gandia.


Clima i vegetació

El clima és de tipus continental, amb hiverns freds en els quals sol aparèixer la neu, i estius calids. La pluviometria té valors variables, entre 350 i 850 litres anuals.


La vegetació ha conservat bones restes del bosc autòcton mediterrani, principalment al Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, amb carrasques, teixos i espècies caducifòlies. En altres masses forestals de repoblació predominen els pins, que constitueixen el 85% dels boscos.


Comunicacions

A més de la xarxa viària que suposa la connexió directa per autovia amb València, Alacant i Madrid, la ciutat compta amb la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva-València.

Indústria

La indústria és l'activitat econòmica més característica de la ciutat i es centra fonamentalment en el sector tèxtil, metal·lúrgic i alimentari, a més del sector de serveis.


Monuments

A partir del nucli primitiu del segle XIII, articulat sobre l'eix del carrer del Pintor Casanova i el carrer de Sant Miquel, la vila va anar creixent progressivament i ocupa les àrees adjacents (Pobla Nova de Sant Jordi), en espai urbà comprés entre els carrers de la Puríssima i el de Sant Benet o del Piló. Aquest primer recinte va estar envoltat d'una muralla, proveïda de torres i portes, de les quals s'han conservat les restes de la torre de Na Valora, la torre de la Barbacana i el portal i la torre de Riquer.


Altres llocs d'interès són els edificis rehabilitats del Raval Vell, la Plaça de Dins o l'antiga casa de la vila, avui seu del Museu Arqueològic.Classes de spinning
La ciutat d´Alcoi
Jornades d
Alumnes egressats del curs 2019-2020

EMAS (Obri nova finestra)