- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: El campus

Història del campus d'Alcoi

Segle XX. L'Escola Industrial

El Reial decret del 17 d'agost de 1901 reforma radicalment els ensenyaments superiors. L'Escola Industrial Elemental d'Alcoi passa a anomenar-se Escola Elemental d'Indústria i es crea la nova Escola Superior d'Indústria. Començaria a funcionar en l'obertura del curs 1902/03 amb l'especialitat de pèerits mecànics, químics i electricistes. Posteriorment s'incorpora l'especialitat de manufacturer o tèxtil per RD de 10/1/1902, i la d'aparelladors en 1907.


En 1910 es va establir l'Escola Industrial, que suposava la fusió de l'Escola Superior d'Indústria i l'Escola Elemental d'Indústria (més enfocada a estudis d'Arts i Oficis).


Edifici del Viaducte

En 1923 comença a alçar-se un nou edifici sobre l'antic estenedor de llanes de la Real Fábrica de Paños de Alcoy que, mantenint el seu decidit suport a l'ensenyament tècnic, va cedir gratuïtament l'anterior solar. Aquesta construcció és l'actual edifici del Viaducte.


Durant la Guerra Civil, l'edifici va albergar l'Hospital Sueconoruecs de combatents.


Prescindint d'altres reformes per les quals l'Escola va tindre diverses denominacions, el RD de 22/7/1942 introdueix reformes en els plans d'estudis i règim d'ensenyaments i es canvia una altra vegada el nom de Tècnics pel de Pèrits i l'Escola passa a anomenar-se Escola de Pèrits Industrials. En 1964, pateix un altre canvi de nom i es denomina Escola d'Enginyeria Tècnica Industrial.


Acte d´inauguració de l´edifici d´Investigació i Esports
Adoració dels Reis Mags durant la cavalcada
Vista de la ciutat d´Albaida
Activitats a la Cafeteria del Campus

EMAS (Obri nova finestra)