- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: El Campus

Història del Campus d'Alcoi

Segle XX. L'Escola Industrial

El Reial decret del 17 d'agost de 1901 reforma radicalment els ensenyaments superiors. L'Escola Industrial Elemental d'Alcoi passa a denominar-se Escola Elemental d'Indústria i es crea la nova Escola Superior d'Indústria. Començaria a funcionar en l'obertura del curs 1902/03 amb l'especialitat de perits mecànics, químics i electricistes. Posteriorment s'incorpora l'especialitat de manufacturer o tèxtil per RD de 10/1/1902, i la d'aparelladors en 1907.


En 1910 es va establir l'Escola Industrial, que suposava la fusió de l'Escola Superior d'Indústria i l'Escola Elemental d'Indústria (més enfocada a estudis d'Arts i Oficis).


Edifici del Viaducte

En 1923 comença a alçar-se un nou edifici sobre l'antic estenedor de llanes de la real Fàbrica de Panys que, mantenint el seu decidit suport a l'ensenyament tècnic, va cedir gratuitament l'anterior solar. Aquesta construcció és l'actual edifici del Viaducte.


Durant la Guerra Civil l'edifici va albergar l'Hospital Suec - Noruec de combatents.


Prescindint d'altres reformes per les quals l'Escola va tindre diverses denominacions, el RD de 22/7/1942 introdueix reformes en els plans d'estudis i règim d'ensenyaments i es canvia una altra vegada el nom de Tècnics pel de Perits i l'Escola passa a denominar-se “Escola de Perits Industrials”. En 1964, pateix un altre canvi de nom i es denomina “Escola d'Enginyeria Tècnica Industrial”.


Paelles 2016 a la Glorieta
Edifici de Ferràndis
Paratge dels Pous Clars d´Ontinyent
Escola d

EMAS (Obri nova finestra)