- -
Universitat Politècnica de València

Campus de Alcoy

 
Inicio UPV Alcoy :: Perfiles :: Prensa :: Noticias de la web

Foro Empleo y Emprendimiento

Los días 7, 14 y 20 de abril, 'Foro E²', feria de salidas profesionales para estudiantes y titulados de la Universidad Politécnica de Valencia.

[ 18/03/2016 ]
Presentación Foro Empleo 2016

Los días 7, 14 y 20 de abril se desarrollará el Foro de Empleo y Emprendimiento en el Campus de Alcoy de la Universidad Politécnica de Valencia y en el Ágora de Alcoy.

Este año la dinámica consistirá en montar una Feria en la Plaza Ferrándiz y Carbonell, con los trabajos final de grado o máster, proyectos de emprendimiento, líneas de investigación de nuestro Campus y proyectos de generación espontánea, que tienen gran aplicabilidad a la empresa.

Se realizará un Elevator Pitch, es decir, una presentación muy breve, alrededor de 1 minuto, en público de los proyectos de cada uno de los participantes.

Para matricularte, envía un correo electrónico a maesgar7@epsa.upv.es indicando vuestro nombre y apellidos, DNI, teléfono,e-mail y titulación.


Vídeo de la rueda de prensa de presentación del Foro Empleo 2016:


Entrevista a Eugeni Alemany 'el rei de les xarxes socials'

Eugeni Alemany

Com sabeu, el proper 14 d’abril es celebrarà al campus d’Alcoi de l’UPV el 12º Fòrum E2, on l’objectiu serà que titulats del nostre Campus facen un Elevator Pitch explicant projectes que han fet amb molta aplicabilitat a l’empresa i on tindrem de presentador a @EugeniAlemany: filòleg, guionista, presentador, humorista, actor, director… i un bon exemple de com fer un bon ús de les xarxes socials, de segur que coneixeu les seues campanyes #nadantambmelons i #paellaemoji. És per això que hem parlat amb ell perquè ens explique com fer un ús potent de les xarxes socials. Ací teniu la nostra conversa...

Hola Eugeni!

En aquest blog intentem ajudar els nostres alumnes i titulats amb consells i opinions per a que troben treball. Per nosaltres tu eres un referent, et mous molt bé en les xarxes socials, i pensem que aquesta és una ferramenta fonamental per buscar i trobar treball.


Baix el teu criteri, penses que realment són útils les xarxes socials, des d’un punt de vista laboral?

E.A.: Les xarxes socials són eines fonamentals en la comunicació, la visibilitat i el posicionament actual. I, contràriament al que podriem pensar, les xarxes socials no naixen per a que els particulars interactuen amb les empreses, sino per a que les empreses arriben fàcilment als particulars. Ens poden segmentar geogràficament, per edat, per gustos, etc. Aleshores, les xarxes poden tindre eixe doble ús a l'hora de treballar amb elles. Ens poden servir com a particulars -que demanem els nostres amics que ens recomanen o ens ajuden a buscar feina- o com a emprendors, si decidim optar per l'autoocupació o muntar una empresa- per a arribar als nostres clients potencials.

Quin paper penses que juguen les xarxes socials en la teua professió?

E.A.: Després del tancament de Canal 9, he seguit fent el que sé fer, entreteniment, a través de les xarxes socials. En el meu cas el producte que jo venc són continguts (vídeos divertits, articles al blog, etc). Això serveix per a que la gent em seguisca perquè es distrau amb el meu treball. Diguem que em dóna visibilitat. Perquè jo no cobre pels meus vídeos (com el de Calatrava). Jo visc de que la gent vinga a vore'm al teatre. Encara que, en els últims anys, este treball constant de crear continguts ha fet que algunes empreses vulguen treballar amb mi i ara estic en una fase on puc cobrar per fer vídeos de branded content per a marques (com el video de la Mostra o #paellaemoji). O, fins i tot, crear el meu propi concurs de fotos per a les xarxes, #nadantambmelons, amb empreses que trie jo perquè m'agrada com són i què fan.

Des de que vas finalitzar els teus estudis, tenies clar a què volies dedicar-te? O és casual que estigues on estàs?

E.A.: De menut volia ser director de cine. Mai havia pensat en posar-me davant una camera. Pero la vida et va portant per camins que mai imaginaries. I es bo no concretar massa, perquè si després no ho aconsegueixes, et bloques, i encara et fustres més i t'allunyes del teu objectiu. Pense que és bo visualitzar-se no exactament fent una activitat concreta, però si disfrutant-la. Hi ha que tindre la ment oberta, perquè sino et pot passar l'oportunitat pels nassos i no vore-la. Mai mai mai de la vida vaig pensar en ser monologuista, però sempre vaig pensar que voldria fer coses que entretingueren la gent. Al final no he sigut director, però sóc actor. I què més dóna si al final faig el que m'agrada!

Personalment, crec que el sentit de l’humor és una afirmació de dignitat, tindre sentit de l’humor té molts avantatges, es redueix el nivell d’estrès, s’interactua millor amb companys, fins i tot es duen millor les situacions difícils. Com a humorista, estàs d’acord amb açò? Penses que el sentit de l’humor ens pot ajudar a enfrontar-se amb el dia a dia, ja siga la búsqueda de treball, la pèrdua del treball, situacions personals complicades, etc?

E.A.: El sentit de l'humor sempre és imporant i de gran ajuda. A voltes, quan no pots resoldre un problema tens dos opcions: amargar-te o tirar-t'ho a l'esquena. Esta segona opció és molt difícil d'aconseguir. No tot el món té eixe caràcter, però si tens sentit de l'humor pots relativitzar-ho i en certa manera, burlan-te de tu, aconseguir pegar-li la volta.

Quin consell donaries als nostres estudiants i titulats que estan a punt de començar a buscar faena o buscant-la ja?

E.A.: Que no s'obsessionen amb un objectiu concret i molt menys econòmic. Que les seues metes siguen xicotetes i fàcils d'aconseguir. Perquè això els motivarà. Si el teu objectiu es guanyar 3.000 el primer mes, si no ho aconsegueixes et fustraràs molt i acabaràs posan-te de mala llet amb la parella, la família... I no, l'objectiu de treballar i guanyar diners és justament per a poder estar amb la família o els amics, no per a tindre un bon cotxe. Perquè sempre hi haurà algú que tindrà millor cotxe que tu! Que comencen amb objectius molt fàcils, per a motivar-se. Per exemple, el primer mes he de tindre un client. O repartir 50 currículums pel poble. O guanyar 25€. Encara que pareguen coses xicotetes que no porten a res, només recordar-los que fins i tot el pi més gran, va nàixer de la llavor més xicoteta. Però constant.

Per últim, desitjar-te molta sort amb el teu últim hit "Bon rotllo i comboiet" i que t’esperem amb molta il·lusió el dia 14 d’abril 12º Fòrum E2 del Campus d’Alcoi de la UPV!! Ens veiem prompte!

E.A.: Moltes gràcies. Ens veiem!

Comparte esta noticia o conecta con el Campus de Alcoy de la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Noticias destacadas


Los exdirectores hablan del 50 aniversario Los exdirectores hablan del 50 aniversario
Con motivo de la conclusión del 50 aniversario de la integración de la antigua Escuela Industrial.
Segunda vida de los residuos de palmera Segunda vida de los residuos de palmera
6 estudiantes del campus de Alcoy de la UPV crean un material similar a la fibra de carbono.
Lletres compartides amb Carles Minuchin Lletres compartides amb Carles Minuchin
Sessió compartida del Club de Lectura Interuniversitari al campus d'Alcoi de la UPV.
25 grandes empresas captan talento en la UPV 25 grandes empresas captan talento en la UPV
La UPV promueve la incorporación al mercado laboral de jóvenes.
Premios CIRIEC a los mejores estudios en Economía Social Premios CIRIEC a los mejores estudios en Economía Social
La alumna Jessandra del Rocío Gavilánez Guamán, premiada.
Visita de la consellera, Josefina Bueno Visita de la consellera, Josefina Bueno
La titular de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital ha visitado el Campus de Alcoy.

EMAS (Abre ventana nueva)