- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Torneig Clasificatori de la First Lego League

L'equip ‘Invictus Lego’ del Col·legi Puresa de María Cid de València ha sigut el guanyador per segon any consecutiu.

[ 04/02/2019 ]
Invictus Lego repeteix com a equip guanyador

El Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València va celebrar, per segon any consecutiu, una nova edició del Torneig Classificatori FIRST LEGO League Comunitat Valenciana, en una jornada de marcat to lúdic i festiu, on han predominat els valors LEGO.

La Fundació Scientia, el Campus d'Alcoi de la UPV i el grup de Generació Espontània, GROMEP, van anar els organitzadors d'aquest esdeveniment que ha reunit un total de 22 equips i a més de 190 participants, a més de més de 500 persones que han acompanyat als estudiants a aquest gran esdeveniment de ciència, tecnologia i diversió. A més ha participat un equip en la FLL Jr, l'equip "Lego Lunar".

L'aprenentatge integrat de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques -les trucades STEM- així com una formació que potencia competències i habilitats del segle XXI com el treball en equip, la creativitat i la comunicació són clau perquè els joves es preparen per al seu futur. FIRST LEGO League proporciona als joves totes aqueixes eines perquè progressen a nivell formatiu i personal despertant la seua curiositat, motivació i ganes d'aprendre.

L'organització agraeix la participació dels més de 70 voluntaris sense els quals el Torneig Classificatori FIRST LEGO League Alcoi no haguera sigut possible, així com el compromís de col·laboradors com a LEGO Education ROBOTIX, Airbus, Fundació Princesa de Girona i de patrocinadors de l'esdeveniment Diputació d'Alacant, Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, Caixa Ontinyent i Multiscan Technoligies.

Tots els participants han rebut una medalla en reconeixement a la seua participació i els equips ‘Invictus Lego’ (pertanyent al Col·legi Puresa de María Cid de València) i 'LledoBots' (de la Lledó International School de Castelló) viatjaran a Tenerife per a participar en la Gran Final FIRST LEGO League Espanya.Equips premiats:

PREMIS FIRST LEGO League:
  • 1r Premi Fundació Scientia: Invictus Lego (Col·legi Pureza de María Cid de València).
  • 2n Premi UPV Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement: LledoBots (Lledó International School de Castelló).
PREMI ALS VALORS FIRST LEGO League:
  • 1r Premi Fundació Esperanza Pertusa: La Devesa School (Elx).
PREMI AL PROJECTE CIENTÍFIC:
  • 1r Premi AIRBUS: Com tu vulgues (MAC Media (Castelló / Vinaròs)).
PREMI AL DISSENY DEL ROBOT:
  • 1r Premi Obra Social Caixa Ontinyent: Curiosity Team (Colegio Domus de Godella).
PREMI AL COMPORTAMENT DEL ROBOT:
  • Premi Multiscan Technoligies: Misericordia 6A (MAC Media (Castelló / Vinaròs)).
PREMI AL EMPRENIMENT:
  • Premi Fundació Princesa de Girona: Taulego (Col·legi La Puríssima de Torrent).
PREMI A LES JOVES PROMESES:
  • Premi LEGO Education ROBOTIX: Misericordia 6B (MAC Media (Castelló / Vinaròs)).

A més dels organitzadors, el classificatori de la FLL d'Alcoi compta amb patrocinadors com la Diputació d'Alacant, la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement (signada amb l'Ajuntament d'Alcoi), l'Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i First Lego League Comunitat Valenciana. També col·laboren la Fundació Esperanza Pertusa i la Cafeteria del campus.

Fundació Scientia és l'entitat que impulsa FIRST LEGO League a Espanya amb la col·laboració del 20% de les universitats d'Espanya, parcs tecnològics i entitats de promoció de la innovació (els socis FIRST LEGO League). A més, la iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d'empreses i entitats que acosten als participants a coneixements i professions STEM. Aquesta edició, FIRST LEGO League compta amb la col·laboració d'Airbus com a col·laborador temàtic del Desafiament i amb el suport de Pedro Mier, referent a Espanya del sector tecnològic i de l'Espai, com a Ambaixador del Desafiament INTO ORBIT.

LEGO Education ROBOTIX, partner oficial de LEGO Education, compta amb més de 12 anys d'experiència en la promoció i desenvolupament de solucions d'aprenentatge pràctic i continu en STEM, robòtica i programació durant totes les etapes educatives, així com en el foment de les habilitats i competències del segle XXI a través d'experiències educatives pensades per al progrés de cada alumne i a mesura de cada centre.

Un altre dels patrocinadors és Fundació Princesa de Girona (FPdGi, “sempre amb els joves”). A través dels seus tres programes (desenvolupament professional, educació innovadora per a docents i Premis FPdGi), la Fundació centra la seua labor a potenciar les capacitats i el talent dels joves, des de l'aula fins a la seua incorporació al mercat laboral, amb l'objectiu de construir una societat millor i més solidària i col·laborativa.


Sobre LEGO Education ROBOTIX

LEGO Education ROBOTIX, partner oficial de LEGO Education, compta amb més de 12 anys d'experiència en la promoció i desenvolupament de solucions d'aprenentatge pràctic i continu en STEM, robòtica i programació durant totes les etapes educatives, així com en el foment de les habilitats i competències del segle XXI a través d'experiències educatives pensades per al progrés de cada alumne i a mesura de cada centre. És l'únic distribuïdor autoritzat a Espanya d'inscripcions i materials FIRST LEGO League i col·labora destinant part dels beneficis a sostindre el programa.


Sobre Airbus

Airbus és líder mundial en aeronàutica, espai i serveis relacionats. Ofereix la gamma més completa d'avions de passatgers, des de 100 places fins més de 600. Airbus és així mateix líder europeu en la fabricació d'avions de repostatge, de combat, de transport i per a missions, i a més és una de les empreses espacials líders a nivell mundial. En helicòpters, Airbus proporciona les solucions més eficients del món.


El torneig, únic a la Comunitat Valenciana, es va poder seguir en directe en la pàgina oficial de Facebook del Campus d'Alcoi de la UPV i en les televisions TVA i Alacantí TV.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Els estudiants tornen al campus Els estudiants tornen al campus
Alumnes de segon, tercer i quart curs de graus i dobles graus.
CWTS Leiden Ranking CWTS Leiden Ranking
La UPV, politècnica espanyola amb major impacte científic.
ARWU 2020 ARWU 2020
El rànquing de Shanghái consolida a la UPV com a millor politècnica d'Espanya.
Excel·lència i vocació internacional Excel·lència i vocació internacional
La UPV, top 5 nacional i líder de la Comunitat en Horizon 2020.
Pavelló esportiu convertit en aula Pavelló esportiu convertit en aula
A partir del curs 2020/2021, comptarà amb un aforament màxim de 330 estudiants.
El primer és LoPrimero El primer és LoPrimero
Eres alumne preuniversitari i vols estudiar el curs que ve al Campus d'Alcoi de la UPV?
DAY[EMPRENDE] DAY[EMPRENDE]
Dimarts 6 d'octubre de 2020.

EMAS (Obri nova finestra)