- -
Campus d'Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Conferència a Alcoi de Jean-Pierre Sauvage

El Premi Nobel de Química 2016 imparteix una conferència a l’ IVAM CADA Alcoi davant de més de 170 persones inscrites.

[ 11/03/2019 ]

El Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit la visita i posterior conferència del Sr. Jean Pierre Sauvage, Premi Nobel de Química 2016.

Aquesta visita s'emmarca dins de 50 aniversari de la UPV i de la celebració de la Setmana 'Cap a la UPV del 2030', que es desenvolupa en els seus tres campus entre els dies 11 i 22 de març de 2019.

El Sr. Jean-Pierre Sauvage serà investit Doctor Honoris causa per la UPV aquest dimarts 12 de març.

La visita del Premi Nobel ha començat en els laboratoris que tenen relació amb la Química, on cada responsable ha explicat les respectives investigacions.

A continuació, ha signat en el Llibre d'Or de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi (EPSA). Entre altres coses ha escrit: “Estic gaudint de la visita moltíssim. Estic desitjant donar la conferència i discutir amb el major nombre de persones possibles. Vull destacar que la indústria tèxtil apareix encara com una moderna indústria que mereix una investigació activa”.

Sauvage ha estat acompanyat pel Sr. Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi de la UPV, i per part de l'equip directiu del campus. També han acudit la vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació, la Sra. Rosa Puchades, el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, el Sr. José Manuel Barat i la vicerectora de Planificació i Prospectiva, la Sra. María Consuelo Jiménez.

L'IVAM CADA Alcoi ha acollit la conferència de Sauvage titulada 'Molecular Machines: from Biology to Chemistry', on s'havien inscrit més de 170 estudiants, investigadors, professors i alumnes d'institut. Com ha reconegut en la roda de premsa prèvia, ha tingut un caràcter divulgatiu i dirigida al públic en general.

Sauvage, al costat del britànic James Fraser Stoddart i a l'holandès Bernard Feringa, va guanyar el Nobel pels seus treballs en nanotecnologia, amb els quals van aconseguir controlar el moviment de les molècules. Els descobriments de Sauvage i el seu equip estan tenint desenvolupaments que podran suposar un gran avanç en la medicina, per exemple, amb la fabricació de molècules artificials que puguen viatjar en la sang, trobar cèl·lules cancerígenes i destruir-les.


Roda de premsa de presentació de Jean Pierre Sauvage:


Setmana 'Cap a la UPV del 2030

La Universitat Politècnica de València (UPV), en el marc del 50 aniversari de la institució, celebra la Setmana 'Cap a la UPV del 2030', que es desenvolupa en els seus tres campus entre els dies 11 i 22 de març de 2019.

Prenent com a lema la frase de Peter F. Drucker, "la millor manera de predir el futur és creant-lo", la UPV parteix de la seua comprensió de la força de la prospectiva com la generació i divulgació del coneixement generat i el seu posterior impacte positiu en la vida diària de les persones.

El programa de la Setmana ha començat amb les conferències a Alcoi, Gandia i el campus de Vera (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial) de Jean-Pierre Sauvage, Premi Nobel de Química 2016, que serà investit doctor honoris causa aquest dimarts 12 en el Paranimf UPV. A través de les seues paraules, coneixerem com la investigació i els avanços en ciència bàsica poden canviar el món a través de les màquines moleculars.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Celebrada la 3a edició del concurs ideaT-kids Celebrada la 3a edició del concurs ideaT-kids
El projecte "Taconets.com" del CEIP Isabel La Católica de L’Olleria ha resultat guanyador.
Pregunta-li a Pau Pregunta-li a Pau
Tens dubtes sobre les PAU, la matrícula o la preinscripció de 1r?
Preinscripció 19/20 Preinscripció 19/20
Des del 17 de juny al 5 de juliol de 2019.
Alumnes del Campus d'Alcoi en Hylinders Alumnes del Campus d'Alcoi en Hylinders
Empresa alcoiana dedicada a productes relacionats amb la hidràulica en general.

Campanya de recollida de llibres i material escolar.
Visita de l'equip rectoral de la UPV al Campus d'Alcoi Visita de l'equip rectoral de la UPV al Campus d'Alcoi
Es va reunir amb l'equip directiu del campus i amb la comunitat educativa.
Gala de Graduació 2019 Gala de Graduació 2019
Tindrà lloc el divendres 28 de juny i es podrà seguir en directe.

EMAS (Obri nova finestra)