- -
Campus d'Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Més de 1.000 estudiants assisteixen a Villenabot 2019

Tercera edició del certamen de robòtica celebrada en l'institut Hermanos Amorós de Villena per a acostar la ciència i la robòtica a les i els més joves.

[ 12/04/2019 ]
Villenabot 2019

El passat 11 d'abril va tenir lloc la tercera edició del certamen de robòtica, VILLENABOT que l'Ajuntament de Villena, la Universitat Politècnica de València i l'IES Germans Amorós organitzen en les instal·lacions de l'institut per a acostar la ciència i la robòtica a les i els més joves.

L'institut Hermanos Amorós de Villena s'ha convertit un any més en l'epicentre provincial de la ciència i la robòtica amb una presència de més de 1.000 alumnes per al seu certamen de robòtica. “Podem contribuir a les ganes de continuar aprofundint en aquesta àrea que dèiem que eren futur i ja són present que permetran dissenyar una nova etapa per a la vida de la gent”, va assenyalar l'Alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre.

La principal novetat d'aquesta tercera edició de Villenabot ha sigut la taula redona en la qual han participat distingides especialistes de diferents branques de l'enginyeria. L'objectiu era acostar la ciència i l'enginyeria a les joves estudiants perquè els servisquen com a espill, en aquests àmbits, tradicionalment masculins. “S'ha posat l'accent en la dona en la ciència i en la poca representativitat de les dones en l'enginyeria”, va destacar la directora de l'IES Hermanos Amorós, Bienve Sánchez.

L'altra novetat destacable ha sigut la realització de 26 tallers en els quals han participat més de 1.000 estudiants de Primària i Secundària d'Alcoi, Biar, Castalla, Caudete, Novelda, el Pinós i Villena. Ha sigut una jornada que a més d'acostar les noves tecnologies des d'un aspecte lúdic, permet treballar en valors com la igualtat, la co-educació i el treball en equip ja que més de 150 estudiants del centre s'han implicat en l'organització al costat dels caps de departament.


Programa de ràdio MQR Villena sobre Villenabot 2019:


El concurs de robòtica va tindre cinc categories distintes:

  • Siguelíneas Lego amb els equips BMW com a subcampió i Turbo com a campió, tots dos de l'IES Las Fuentes de Villena.
  • En Siguelíneas Libre l'equip guanyador va ser Quicksilver seguit de Fukit, tot dos de l'IES Las Fuentes de Villena.
  • En Lucha Lego el primer classificat va ser Pinkiwinki i el segon classificat Taquillitas.
  • En la categoria Lucha Libre el conjunt guanyador va ser Machacanieve seguit de Fusu, tot dos de l'IES Las Fuentes de Villena.
  • Per últim, en la modalitat de Laberinto, els dominadors van ser Minotauro, ocupant el segon escalafó The Lost.

L'esdeveniment es consolida any rere any, “no és només un concurs de robòtica o una fira de tecnologia”, tal com va indicar el director de la seu d'Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa. “Est és un exemple d'èxit ja que institut, universitat i ajuntament s'han involucrat des del principi i tots junts sumem més que cadascun per separat”, va sentenciar Torregrosa.

L'Alcalde, al costat dels dirigents de la UPV d'Alcoi, la directora de l'IES Hermanos Amorós i algunes de les participants en la taula redona Dones Enginyeres figures ocultes?, van participar en el lliurament de premis. Des de les tres institucions han celebrat l'èxit d'aquesta nova edició de Villenabot i han anunciat el seu ferm compromís de mantenir aquest esdeveniment que serveix com a finestra cap a les noves tecnologies des d'un punt de vista formatiu i laboral.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Celebrada la 3a edició del concurs ideaT-kids Celebrada la 3a edició del concurs ideaT-kids
El projecte "Taconets.com" del CEIP Isabel La Católica de L’Olleria ha resultat guanyador.
Pregunta-li a Pau Pregunta-li a Pau
Tens dubtes sobre les PAU, la matrícula o la preinscripció de 1r?
Preinscripció 19/20 Preinscripció 19/20
Des del 17 de juny al 5 de juliol de 2019.
Alumnes del Campus d'Alcoi en Hylinders Alumnes del Campus d'Alcoi en Hylinders
Empresa alcoiana dedicada a productes relacionats amb la hidràulica en general.
Visita de l'equip rectoral de la UPV al Campus d'Alcoi Visita de l'equip rectoral de la UPV al Campus d'Alcoi
Es va reunir amb l'equip directiu del campus i amb la comunitat educativa.
Gala de Graduació 2019 Gala de Graduació 2019
Tindrà lloc el divendres 28 de juny i es podrà seguir en directe.

Campanya de recollida de llibres i material escolar.

EMAS (Obri nova finestra)