- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Del cel a l'infern… i volta al cel

L'equip IDF Eco-Marathon passa totes les inspeccions en poc més d'una hora.

[ 02/07/2019 ]
L'equip IDF Eco-marathon a la Shell Eco-Marathon Europa 2019

Poc més de 60 minuts han necessitat els tècnics de la Shell Eco-marathon Europa 2019 per a comprovar que l'IDF19 està niquelat. La millor inspecció tècnica en els 14 anys que l'equip porta competint en aquesta prova: “no han pogut posar ni un però”, destaca Vicente Colomer. Tot el treball d'ahir, del diumenge… les més de 2.000 hores emprades a donar vida al nou prototip dóna els seus fruits; el somni va per bon camí.

L'equip està exultant i torna al paddock; una mica de música, una mica de pernil - no podia faltar en la base d'operacions! - i molt intercanvi d'experiències amb belgues, francesos, un voluntari de la competició que, en perfecte espanyol, s'interessa per l'equip i per el “pata negra” - el cotxe -… bo, i pel pernil també. L'ambient ara és més distès. Fins a les 12 del migdia. Alguna cosa comença a anar malament… Primer sembla que s'ha soltat un sensor. Però no, el cigonyal s'ha doblegat per l'alta compressió del motor. Ho arreglaran i eixiran a rodar, però anem a pams…

La jornada començava amb el “grill” sonant. L'equip del campus d'Alcoi seria el primer a passar per tots els punts de la carpa d'inspecció. Prop de seixanta paràmetres es revisen a consciència.

Primer el pes del vehicle, també el dels pilots, que han de superar els 50 quilos (si no el superen, els tècnics llastren el cotxe). Posteriorment, els jutges supervisen cada racó del prototip, tots els seus components, el seu disseny, mesures, muntatge, acabat, distància entre eixos…. Fins ara, ni una sola pega. Tot va sobre rodes.

D'ací, Alessandro i Mar - els pilots, titular i suplent de l'IDF19- passen una de les proves fonamentals per a la competició: la de seguretat - aquesta és una de les màximes de la Shell Eco-marathon. Primer un i després un altre, pugen als comandaments del vehicle. Han de ser capaços d'eixir del mateix sense que ningú ho toque en deu segons, perquè en cas d'emergència durant la competició puguen eixir. Tots dos ho fan en 8 segons. Somriures.

Soles faltava comprovar els frens. L'IDF19, com tots els altres participants, se situa - amb Alessandro als comandaments - en un pendent del 20% . Els jutges comproven que els eixos frenen independentment, que el sistema instal·lat és l'adequat. Tot en ordre. Com també ho estarà la part elèctrica, que sorprèn el jutge. Ací qui parla és Matías; ell és el responsable de la instal·lació i és a ell a qui es dirigeix l'inspector. Vol saber on està el fusible de protecció, quin tipus de bateries porta, com es carreguen, quin tipus de carregador empra… Res queda sense inspeccionar. “La vostra instal·lació elèctrica és perfecta”, conclou el jutge. Tot segueix sobre rodes. Ni un solo però.

Ja només queda passar ja per la zona de combustible. Allí comproven que el motor d'arrencada no és capaç de moure el cotxe - en cas contrari, no podria eixir -, així com el correcte funcionament dels sistemes d'atur d'emergència i omplin el tanc fins a dalt… amb un total de 35 mil·lilitres de combustible! Tot en ordre.

Han passat poc més de 60 minuts. Una inspecció de llibre. Vincent, el supervisor tècnic de l'organització li lliura a Vicente, el cap de l'equip, els adhesius que acrediten que l'IDF19 està llest per a rodar. Però això serà ja a la vesprada. Ara és temps de música i pernil en el paddock… Fins que donen les 12. Hi ha alguna cosa que no va bé… Primer sembla que s'ha soltat un sensor, però la fallada és més greu. La compressió del motor és tal que ha doblegat el cigonyal…i el cotxe fa literalment el que li dóna la gana. Cal canviar el motor; tensió en el. paddock…


Segueix la prova al detall

Dia a dia, anirem comptant els progressos d'aquest equip UPV de Generació Espontània i la seua gran aventura a Anglaterra. Estigues atent al web de la UPV, als canals socials d'IDF Eco-Maraton UPV (FB i IG) i els nostres canals a Twitter, Instagram y Facebook.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Podràs Podràs
Podràs triar la UPV per mil raons.
Comunicat UPV sobre la docència Comunicat UPV sobre la docència
La institució habilitarà un model híbrid per al curs 2020/2021.
El primer és LoPrimero El primer és LoPrimero
Eres alumne preuniversitari i vols estudiar el curs que ve al Campus d'Alcoi de la UPV?
Màsters  Universitaris Màsters Universitaris
Obert el termini del 25 de maig al 12 de juny.
Premis 'FUTURO' del Campus d'Alcoi de la UPV Premis 'FUTURO' del Campus d'Alcoi de la UPV
La finalitat és premiar als millors expedients de Ciència de 4t d'ESO del curs 2019-2020.
Biblioteca només per a préstec i devolució Biblioteca només per a préstec i devolució
Des del dimarts 7 de juliol en horari de 9 a 14 i de 15 a 20 hores.

EMAS (Obri nova finestra)