- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Tres exemples d'èxit

Inés Durá, Raimon Mengual i Ana Ribera, estudiants del campus que han decidit emprendre en projectes molt diferents.

[ 11/07/2019 ]

Molts alumnes del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) han decidit emprendre. Aquests són alguns dels casos d'èxit:


Ana Ribera

Ana Ribera, Juan Hernández i Alejandro Samper

Aquesta estudiant del Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, amb el seu esperit emprenedor, va fundar "Becard" al costat de Juan Hernández i Alejandro Samper, que també van estudiar en la UPV però el Grau en Enginyeria Mecànica.

Becard és una plataforma web per a fomentar la cerca, comunicació i augmentar els negocis entre empreses B2B tant a nivell local com a nivell internacional, sempre centrat en les necessitats de cada client. Integra les noves tecnologies d'informació en aquest procés.

La plataforma va dirigida a PIMES, que tenen grans productes o serveis però que no poden realitzar grans campanyes comercials, de màrqueting o comunicació. També va dirigit a les grans empreses, que tenen necessitats noves cada dia en les plantes industrials i no troben empreses especialistes que el puguen ajudar a resoldre aquestes necessitats. A més també la poden utilitzar professionals autònoms que tinguen un servei molt concret.

Ana Ribera indica que “hem rebut feedback de pimes, on veuen una magnífica oportunitat de donar-se a conèixer en llocs on ara mateix no tenen capacitat per a això i empreses on els seus processos de compra són molt exigents i cerquen un client o proveïdor més qualificat”. A més “també hem rebut feedback de responsables de compres, caps de manteniment d'empreses industrials de Catalunya (Papereres, acereries, químiques…). El seu comentari més esmentat és que és molt interessant i els pot ajudar a trobar noves fórmules, noves empreses especialistes que resolguen els problemes que estan sorgint. Els permet contactar amb moltes més empreses i poder valorar la triada en funció de l'experiència d'altres usuaris i no solament amb la informació que reps de l'empresa que ofereix productes o serveis”.


Raimon Mengual

Raimon Mengual

Raimon va finalitzar els seus estudis del Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i va decidir constituir la seua empresa a Muro d'Alcoi. Es tracta de "Cerveza 102", una iniciativa dedicada a la cervesa artesana. Mengual comenta que el seu Treball Final de Grau ja es va basar en les possibilitats de la cervesa artesana. Amb el seu caràcter emprenedor i l'assessorament d'IDEES UPV va començar la seua trajectòria en la seua localitat natal.

Cerveza 102 actualment està present a les comarques de L'Alcoià, El Comtat i a València i el seu objectiu és ampliar la producció i els llocs de venda.

Actualment comercialitza les seues 4 tipus de cervesa en botigues gurmet, restaurants, gastrobars, fires i festivals.

Els estudiants poden acudir al servei IDEES UPV d'atenció personalitzada on s'informa, orienta i assessora als emprenedors sobre el procés de creació d'empreses, des del naixement de la idea de negoci i el disseny del model de negoci, fins a la consolidació del projecte empresarial, comptant amb la metodologia lean startup i eines de suport com el “Lean Model Canvas” i el “Business Model Canvas”.


Inés Durá

Inés Durá

Inés és una de les alumnes que ha decidit estudiar una doble titulació internacional. Va cursar el Grau en Enginyeria Mecànica al campus i també en la universitat d'Ostfalia (Alemanya). Durá destaca que a Alemanya “la metodologia canvia moltíssim i és una altra manera d'estudiar”. A més, també ha estudiat a Wisconsin (els EUA) durant un semestre gràcies a una beca Promoe que ha gestionat l'Oficina de Programes Internacionals del Campus. Afirma que als EUA “va perfeccionar l'anglès” i la metodologia era “totalment diferent a Espanya i Alemanya”.

A més de la doble titulació internacional en Enginyeria Mecànica, el Campus d'Alcoi de la UPV ofereix l'opció de la doble titulació internacional en el Grau en Enginyeria Informàtica en la Universitat de Lathi (Finlàndia). Segons indica Antonio Arques, subdirector d'Alumnat, "els estudiants que cursen les dobles titulacions internacionals tenen el grau reconegut en els dos països". Arques apunta que “coneixen cultures diferents” i es converteixen en "persones versàtils amb més possibilitats per a trobar ocupació".

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


XIII Premis IDEES UPV XIII Premis IDEES UPV
Lliurament de sol·licituds fins al 18 d'octubre.
Preinscripció en màsters Preinscripció en màsters
Consulta si estàs admès i la data i hora a la qual has de matricular-te.
100% de places preinscrites 100% de places preinscrites
La preinscripció del Campus d'Alcoi de la UPV cobreix el 100% de places oferides per a graus.
Formalitza la teua matrícula Formalitza la teua matrícula
Segueix els passos per a formalitzar la matrícula a la UPV.
Premi Start Up tèxtil de la Càtedra AITEX-UPV Premi Start Up tèxtil de la Càtedra AITEX-UPV
La guanyadora ha sigut l'empresa 'Tangente de 90' de Gemma Figuerola.
Ajudes de menjador Ajudes de menjador
Sol·licita ja fins a 80 vals de menú per al curs acadèmic 2019-2020.
Finalitza el VI CampusTec del Campus d'Alcoi de la UPV Finalitza el VI CampusTec del Campus d'Alcoi de la UPV
El ‘CampusTec Avançat’ es consolida amb 13 alumnes.

EMAS (Obri nova finestra)