- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Acte d'Obertura del curs 2019/2020

La conferència inaugural titulada “La UPV, una universitat compromesa amb la societat” va ser impartida per Sra. Rosa Puchades Pla.

[ 05/11/2019 ]
Acte d'Obertura del curs 2019/2020

La Sala de Graus ‘Roberto García Payá' va acollir el tradicional Acte d'Obertura del curs acadèmic 2019/2020 del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), presidit per Sr. Francisco José Mora Mas, Sr. Rector Magnífic de la UPV. La taula presidencial ha estat formada pel Sr. Antonio Francés Pérez, Il·lm. Sr. Alcalde d'Alcoi; Sr. Juan Ignacio Torregrosa López, Director de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi, Sra. Begoña Cantó Colomina, Cap d'Estudis de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi; i pel Sr. Juan José Rico, Secretari d'aquesta Escola Politècnica Superior d'Alcoi.

A l'acte assistir la Sra. Patricia Blanquer, diputada en el Congrés; Don Josep Sempere, Alcalde de Banyeres, part de la comunitat universitària, corporació municipal, representants de centres educatius, de COGITIA, AITEX, Col·legi d'Economistes d'Alacant, IBIAE, TEAS, Col·legi d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana, Col·legi d'Economistes d'Alacant, COAC Alcoi, Fundació Novaterra i representants del teixit empresarial alacantí i valencià.

La Cerimònia va començar amb el tradicional”Veni Creator Spiritus”, donant pas a la lectura per part del Sr. Secretari del Campus d'Alcoi de la UPV, Don Joan José Rico, de la Memòria del Curs Acadèmic 2018-2019. A continuació, es va realitzar el lliurament de Distincions (veure annex).


Conferència Inaugural

A continuació, la Sra. Rosa Puchades Pla va impartir la conferència inaugural titulada “La UPV, una universitat compromesa amb la societat”.

Puchades és Doctora en Química i catedràtica de Química Analítica de la Universitat Politècnica de València. Compromesa amb la sostenibilitat social entesa com a desenvolupament socioeconòmic amb respecte a la dignitat humana, és vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València des de juny de 2013.

Membre de l'Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) les finalitats del qual són la investigació, ensenyament i transferència en camps tals com la salut humana, seguretat, alimentació i medi ambient. En concret es treballa en el desenvolupament de sensors químics, estudis de farmacodinàmica, nous materials per a alliberament controlat, metodologies analítiques i investigació nanobiosensored.

Ha participat en més de 70 Projectes d'I+D finançats en Convocatòries públiques i 20 contractes de transferència amb empreses, és autora o coautora de més de 200 publicacions o documents científicotècnics en revistes de prestigi, més de 200 contribucions a congressos internacionals i 11 patents. Ha dirigit 20 tesis doctorals.

Prèviament a aquest Acte d'Obertura i conferència inaugural, Sra. Rosa Puchades Pla va mantenir una trobada amb diferents col·lectius i associacions solidàries d'Alcoi i comarca per a explicar totes les accions que duu a terme la UPV en matèria de responsabilitat social.Trobada amb Rosa Puchades, Vicerectora de la UPV, i entitats socials:

L'acte es va tancar amb les intervencions de Don Joan Ignacio Torregrosa López i de Don Antonio Francés Pérez, per a finalitzar amb les paraules del rector Don Francisco José Mora Mas i la interpretació del “Gaudeamus Igitur”.

El director del campus, Juan Ignacio Torregrosa, va felicitar a Rosa Puchades pel treball que desenvolupa des del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació i ha destacat que “en la mesura que continue tenint la confiança dels meus companys a l'escola, pretenc en els pròxims anys que aquest campus siga un referent en la formació i en aquestes competències que no tenen a veure únicament amb les del títol que cursen els alumnes”.

Per part seua, Francisco Mora, va indicar que “hem de veure la revolució tecnològica com una gran oportunitat per a millorar el benestar dels ciutadans de tot el món”. Per aquest motiu, “la UPV vol impulsar un centre en xarxa d'intel·ligència artificial en el qual participen professors i investigadors de diferents disciplines amb les quals la intel·ligència artificial pot tenir relació”.

El Cor de la Universitat Sènior del Campus d'Alcoi, dirigit per Jordi Sempere, va participar en aquest acte, interpretant el “Veni Creator Spiritus” a l'inici i el “Gaudeamus Igitur” com a colofó d'aquest.Signatura en el Llibre d'Or

La Sra. Rosa Puchades Pla va signar en el Llibre d'Or de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi, en un acte celebrat prèviament en el despatx de Direcció.

Entre altres coses ha escrit“vull agrair al Campus d’Alcoi, a l’EPSA, l’oportunitat de compartir el compromís social de la UPV. Un compromís que transforma la societat per la qual treballem a través d’una investigació compromesa amb els vèrtexs del desenvolupament. Un campus exemple de bones pràctiques i que porta el seu compromís al territori, als serveis de valors cívics, de sostenibilitat i de justícia social. Un campus vibrant, molt connectat amb el seu entorn que es mou cap al canvi, que crea aliances i genera espais per aconseguir la transformació social que necessita”.


Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Benvinguda als estudiants internacionals Benvinguda als estudiants internacionals
Un total de 60 estudiants de 20 països de tot el món estudiaran a Alcoi.
Medalla 25 Anys Medalla 25 Anys
La UPV reconeix i agraeix la seua dedicació a un total de 106 membres del PAS i PDI.
Programa de Col·laboració UPV - FISABIO (POLISABIO) Programa de Col·laboració UPV - FISABIO (POLISABIO)
Al Campus d'Alcoi de la UPV se li han concedit 3 projectes.
Màgia de la Ciència i Tallers de Química Màgia de la Ciència i Tallers de Química
Activitats realitzades dins de la Setmana del Ciència.
Neuromàrqueting en l’alta cuina de Madrid Fusión Neuromàrqueting en l’alta cuina de Madrid Fusión
Estudi d'investigadors del Campus d'Alcoi de la UPV juntament amb la consultora Breating Brain per a Kiko Moya, xef de L’Escaleta.
Aprenent habilitats jugant al golf Aprenent habilitats jugant al golf
Estudiants del MUIOL del Campus d'Alcoi de la UPV.
Concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi Concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi
VII edició del concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi - Àgora Emprenedors.

EMAS (Obri nova finestra)