- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

50 anys de relació entre l'EPSA i la UPV

El Campus d'Alcoi de la UPV acull un solemne acte amb rectors, alcaldes i directors que han fet possible aquests 50 anys.

[ 08/04/2022 ]

La Plaça Ferrándiz i Carbonell ha acollit l'acte central del 50 aniversari de la integració de l'antiga Escola Industrial, hui EPSA, en la Universitat Politècnica de València (UPV). Algunes autoritats i personalitats que han marcat la trajectòria del Campus d'Alcoi de la UPV han assistit a aquest emotiu acte que dona inici als actes del 50 aniversari d'aquesta històrica unió.

Un altre dels aspectes importants per a commemorar l'efemèride ha sigut la creació d'un logo i la decoració de grans dimensions en la Plaça Ferrándiz i Carbonell amb el nou logo del 50 aniversari, dissenyades per la professora del Departament d'Enginyeria Gràfica del Campus d'Alcoi de la UPV, Silvia Sempere. El solemne acte ha estat amenitzat amb música en directe, i homenatge a ex directors de l’EPSA, ex rectors i ex alcaldes d'Alcoi. L'esdeveniment ha estat presidit per l'actual rector de la UPV, José E. Capilla, qui ha destacat la forta vinculació entre Alcoi i la UPV des de 1972.

Un espectacle audiovisual i diferents vídeos han protagonitzat l'acte. Justo Nieto, rector de la UPV des de 1986 a 2004, ha tingut unes paraules d'agraïment a Alcoi. L'ex rector, natural de Cartagena, és Fill Adoptiu d'Alcoi i guarda una gran relació i amistat amb la ciutat. Com a ex rectors també han assistit a l'acte Francisco Javier Sanz, Juan Juliá i Francisco Mora. Antonio Francés, alcalde d'Alcoi, ha fet lliurament del distintiu oficial de la ciutat a aquests ex rectors.

Els directors del campus d'Alcoi, que van ser decisius en la transformació cap a l'actual universitat, també han sigut protagonistes de l'esdeveniment. Eduardo Gilabert, Javier Colomina, Enrique Masiá i Juan Ignacio Torregrosa han rebut un obsequi de l'actual director del campus, Pau Bernabeu. A més, s'ha homenatjat a Georgina Blanes, la “directora eterna” que ens va deixar mentre exercia el càrrec en 2015 i a la qual dona nom un dels edificis del campus.

La bona relació entre la Politècnica i Alcoi també s'ha escenificat amb la imposició d'insígnies per part de José E. Capilla als alcaldes d'Alcoi i a Rafael Pascual, president de l'Agrupació Empresarial Tèxtil Alcoiana. Com a alcaldes han rebut aquest reconeixement B>José Sanus, Miguel Peralta, Jorge Sedano i el propi Antonio Francés.Per a tancar l'acte, Pau Bernabeu li ha fet lliurament a José E. Capilla d'un nou reconeixement. Fa ara 51 anys, l'Escola Industrial va rebre del poble d'Alcoi a través del seu alcalde, Francisco Vitòria, la medalla de la ciutat com a símbol de pertinença i d'unió, en commemoració dels 143 anys d'història (1828-1971). Una unió que es manté i es prolonga en el temps. Per a aquest emotiu acte, s'ha recuperat eixa mateixa medalla. Pau Bernabeu, de manera simbòlica, com a herència rebuda d'Octavio Candela i de tots els ex-directors, li l'ha entregada a l'actual rector, amb això, i tal com apareix escrit en la mateixa “al mèrit per Alcoi”, es pretén que la història de l'antiga Escola Industrial se sume a la de la UPV i per tant les seues quasi 200 anys d'història. Aquesta medalla a l'Escola Industrial juntament amb la qual la ciutat d'Alcoi va donar a la UPV en 1997 es funden per a agrair a la UPV “el mèrit per Alcoi”.

El rector, José E. Capilla, ha indicat que “hui tenim nombrosos projectes per a continuar mirant al futur i fer gran el nostre gran campus d'Alcoi. El que farà gran a Alcoi, farà gran a la UPV”.

Com a director del Campus d'Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, en un emotiu discurs, ha agraït a totes les personalitats la seua assistència i ha destacat que “arranquem un any d'emocions i celebracions que no acaben amb la jornada de hui”, ja que s'anunciaran noves activitats, iniciatives i esdeveniments en els pròxims mesos.

Per la seua part, Antonio Francés, alcalde d'Alcoi, ha fet esment a l'estreta relació entre l'ajuntament, el campus i la UPV i ha apuntat que “hi ha poques ciutats a Espanya que han rebut un impacte i un procés de transformació tan important com la ciutat d'Alcoi gràcies al nostre campus”.

La jornada ha acabat amb una ‘Entraeta’ pels carrers del centre d'Alcoi, prèvia a les festes de Moros i Cristians d'Interés Turístic Internacional.Breu història

En 1972 s'integra a la Universitat Politècnica de València com a “Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial d'Alcoi” (EUITIA), només un any després de la creació oficial de la pròpia Universitat.

L'actual campus d'Alcoi és anterior a la creació de la UPV i té els seus orígens en la Real Fàbrica de Paños d'Alcoi, organisme que durant la segona meitat del segle XVIII i primera dècada del XIX va emprendre una decidida política de renovació i industrialització promovent contractes a tècnics estrangers i experts en processos de tintures i equipament.


Més informacióComparteix aquesta notícia o connecta amb el campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Preinscripció de màsters 2023-2024: Fase 1 Preinscripció de màsters 2023-2024: Fase 1
Termini de preinscripció fins al 19 de maig.
X premi ideaT UPV Campus d’Alcoi - Àgora Emprenedors X premi ideaT UPV Campus d’Alcoi - Àgora Emprenedors
Estudiants de l'IES Cotes Baixes han obtingut el premi a ‘Millor iniciativa IdeaT’.
Visita de Turo Kilpeläinen Visita de Turo Kilpeläinen
Una delegació de Lahti ha visitat el Campus d'Alcoi.
Universitat Sènior Campus d'Alcoi Universitat Sènior Campus d'Alcoi
Consulta la informació dels cursos de la Universitat Sènior per al curs 2022/2023.
VIII Concurs Start UPV Campus d'Alcoi VIII Concurs Start UPV Campus d'Alcoi
Llistat definitiu de candidats presentats.
Proves d’acreditació de coneixements de valencià Proves d’acreditació de coneixements de valencià
Per a membres de la comunitat universitaria de la UPV i externes.
Assaig fester Assaig fester
Comença a viure les Festes de Moros i Cristians amb l'assaig de l'EPSA.

EMAS (Obri nova finestra)