- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Seu Universitària de l’Olleria

Inaugurada la Seu Universitària de l'Olleria i La Vall d'Albaida.

Inaugurada la Seu Universitària de L'Olleria i La Vall d'Albaida. Estarà magníficament situada al Palau dels Maraus (Casa Santonja).

[ 18/07/2014 ]

Aquest migdia ha tingut lloc la Inauguració de la Seu Universitària del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València a l'Olleria. A l'Acte, que ha estat presidit per Don José Vidal Oltra, Alcalde de la població, Don Francisco Mora Más, Rector Magnifique de la Universitat Politècnica de València, Donya Ángeles Pellicer Lloret, Sotsdirectora General d'Universitats, Estudis Superiors i Ciència i per la Directora del Campus d’Alcoi de la UPV, Donya Georgina Blanes Nadal i al que han assistit, al costat de la Corporació Municipal, alcaldes en representació de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i de la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat, així com representes empresarials, d'entitats financeres i d'associacions socials de la comarca, va donar començament amb la recepció d'autoritats en el Consistori Municipal i la corresponent signatura en el Llibre d'Honor per part del Sr. Rector de la UPV, visitant a continuació les instal·lacions municipals.

A continuació, la comitiva es va desplaçar fins a el “Palau del Maraus”, on l'Alcalde i el Rector van procedir a la signatura de el “Conveni Marque de Col·laboració Institucional” que regula les activitats i descriu els objectius que uniran a partir d'ara a les dues Institucions.

Més tard van descobrir la placa commemorativa que atorga al Campus d’Alcoi de la UPV, el privilegi de poder utilitzar les instal·lacions d'aquesta Casa Santonja, com a Seu Universitària. Visitant a continuació l'Exposició preparada a aquest efecte i que resumeix la història de l'Escola politècnica Superior d'Alcoi, també han format part d'aquesta exposició els grups de treball d'Informàtica, Robòtica i el vehicle de baix consum IDF Eco-Marathon, els grups van realitzar demostracions per a il·lustrar als assistents sobre els seus treballs en el Campus d’Alcoi de la UPV.

La comitiva, una vegada visitada l'exposició, va pujar, acompanyada dels convidats a la planta noble del palau on es van celebrar els parlaments protocol·laris.

Va prendre la paraula el Sr. Alcalde de l'Olleria per a agrair la presència, tant a les autoritats assistents, com als convidats municipals i representants empresarials.

Cedint la paraula a continuació a la Directora del Campus d’Alcoi, qui va començar donant les gràcies a l'Ajuntament de l'Olleria i al seu Alcalde, “per l'interès manifest que han demostrat per a inaugurar aquesta Seu Universitària en tan poc temps, afirmant el seu convenciment que aquesta Seu va a permetre acréixer les relacions amb el teixit empresarial de la Vall d'Albaida, alhora que es congratula que també permetrà fomentar la cultura del talent , com a part essencial de la formació dels nostres joves i aqueix és el nostre principal objectiu. En un altre ordre de coses, va donar a conèixer el treball que s'està realitzant per a dotar a aquesta Seu d'una programació d'activitats compacta i que es donarà a conèixer al setembre".

A continuació Donya Ángeles Pellicer, va fer ús de la paraula i va emfatitzar a felicitar a les dues institucions i va fer extensible el reconeixement de la Consellera d'Educació María José Catalá, que per motius d'agenda no ha pogut assistir a aquest acte, va afirmar que aquest és un conveni signat entre un Ajuntament amb una dilatada tradició industrial i una universitat que es troba entre les millors d'Espanya, l'enllaç entre el coneixement i la indústria, és la base per a una millor productivitat per a les nostres empreses.

Més tard, Don Francisco Mora va afirmar que avui engeguem una col·laboració, agraint a les persones que han fet possible aquesta realitat, que permet que avui estiguem parlant de projectes de futur en diferents àmbits, que permetrà que els joves tant de L'Olleria com de la comarca poden conèixer un Campus Excel·lent com és el Campus d’Alcoi de la UPV, va posar l'accent en la transferència del coneixement, com una de les missions de la universitat i a la qual la Politècnica de València li presta especial atenció, va posar en valor la importància de la cultura emprenedora i del respatler que rebrà per part de l'Institut Idees de la UPV. Per a finalitzar, Don José Vidal va manifestar que avui és un dia de celebració i d'alegria per al municipi de l'Olleria i que nosaltres volem compartir amb tots els municipis de la Vall d'Albaida i de totes les comarques centrals, afegint que des de la rehabilitació d'aquesta Casa Santonja, les actes més representatius i importants de la l'Olleria s'han celebrat en aquest saló noble de la Casa Santonja - Palau dels Marau, per açò hem oferit per a instal·lar la Seu Universitària, el millor que tenim, aquesta casa singular i d'un valor especial per a nosaltres. Aquesta Seu ens permetrà aprofitar les sinergies supra comarcals entre la universitat i la indústria per a convertir-ho en el motor impulsor de la recuperació econòmica.

Finalment i abans del Vi d'Honor, Don José Millet, Vicerector/Director Delegat d'Empreniment i Ocupació, va presentar als assistents l'Institut Idees de la UPV, com a eina per a l'empreniment.


Vídeo de la inauguració de la Seu Universitària:

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


VIII ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora emprenedors VIII ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora emprenedors
El termini de presentació per a poder participar finalitzarà el 19 de febrer de 2021.
Docència i proves d'avaluació online
Docència i proves d'avaluació online
Es manté online fins al 20 de gener.
Nou equip directiu Nou equip directiu
Des de l'1 de gener de 2021, Pau Bernabeu és el director de l'EPSA.
FOTCIENCIA17 FOTCIENCIA17
Ja pots visitar FotCiencia17 en el Centre Comercial Alzamora.
IV Concurs ideaT-kids - UPV Campus d'Alcoi IV Concurs ideaT-kids - UPV Campus d'Alcoi
IdeaT-kids, un concurs emprenedor per a xiquets de 5º i 6º de Primària.
Premis Fundació BBVA Premis Fundació BBVA
Premis d'Investigació Societat Científica Informàtica d'Espanya.
Beques Leonardo. Fundació BBVA Beques Leonardo. Fundació BBVA
Destinades a recolzar directament el treball d'investigadors i creadors culturals.

EMAS (Obri nova finestra)