- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Inaugurada la Seu Universitària de Mutxamel

Està situada en el Centre Social “José Bernabeu Alberola” i donarà cobertura a tota la comarca de l'Alacantí.

[ 11/02/2016 ]
Signatura del conveni de col·laboració

El dijous 11 de febrer va tenir lloc la Inauguració de la Seu Universitària del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València a Mutxamel.

A l'acte, que ha estat presidit pel Sr. Sebastián Cañadas, alcalde de l'Excm. Ajuntament de Mutxamel, el Sr. Francisco Mora, rector Magnífic de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Sr. César Sánchez, President de l’Excel·lentísima Diputació Provincial d'Alacant, i pel director del campus d’Alcoi de la UPV, Sr. Juan Ignacio Torregrosa i al qual han assistit, al costat de la Corporació Municipal, personalitats del món de la ciència i recerca com el membre de la Reial Acadèmia de les Ciències, Sr. José Bernabeu Alberola, i representants de la comunitat educativa, empresarials, d'entitats financeres i d'associacions socials de la comarca, va donar començament amb la recepció d'autoritats al Consistori Municipal i la corresponent signatura en el Llibre d'Honor per part del rector de la UPV.

A continuació, el seguici es va desplaçar fins al Centre Social “José Bernabeu Alberola”, on l'alcalde i el rector van procedir a la signatura de el “conveni marc de col·laboració institucional” que regula les activitats i descriu els objectius que uniran a partir d'ara a les dues Institucions


Parlaments

Tot seguit es van realitzar els parlaments protocol·laris a l'Auditori del Centre Social. Va prendre la paraula l’alcalde de Mutxamel, qui després d'agrair la presència als assistents, va cedir el torn al Sr. Juan Ignacio Torregrosa, qui va ressaltar “el gran futur que tenia la relació entre la UPV i l’Ajuntament de Mutxamel, ambdues han demostrat la seua preocupació per l'àrea del medi ambient i gestió de l'aigua, Mutxamel acaba de rebre el premi d'àmbit nacional “Ciutat Sostenible” i l'Àrea de Medi ambient de la UPV, és un referent de gestió per a moltes universitats espanyoles i fins i tot europees”.

A continuació, el president de la Diputació va prendre la paraula “felicite les dues entitats per la formalització del conveni que és una bona notícia per a la província d'Alacant i una aposta pels joves. La Diputació d'Alacant actualment col·labora amb la Universitat Miguel Hernández i la d'Alacant i desitja incloure a la Universitat Politècnica de València, amb campus a Alcoi, en els projectes de gestió de talent, internacionalització i emprenedoria que té en marxa la institució provincial”.

Més tard, ho va fer el rector de la UPV, “és el nostre objectiu promoure i impulsar l'interès per la ciència, i la difusió de la cultura i Mutxamel se'ns presenta com una ciutat perfecta per a açò per la seua implicació en aquestes àrees. La ciència i la tecnologia són elements essencials en la riquesa d'un país i cal cobrir la demanda d'enginyers. Vivim en un moment de canvi importantíssim per la seua profunditat i velocitat i açò se'ns presenta com un repte científic i tecnològic, una bona base formativa dels nostres joves és necessària més que mai”.

Va tancar les intervencions Sebastián Cañadas, “avui comencem una marxa, apassionant, necessària i imprescindible per a abordar els reptes municipals de futur. La universitat com a institució acadèmica es fa present en aquesta seu com un servei públic que ix de les fronteres del campus per a instal·lar-se en la vida de la nostra ciutat. L'educació ha de ser eina de creixement personal i social, mai pot ser utilitzada com a arma política o de confrontació, és el moment de sumar voluntats i arribar al desitjat pacte educatiu”.

Tot seguit van descobrir la placa commemorativa que atorga a la Universitat Politècnica de València el privilegi de poder utilitzar les instal·lacions d'aquest Centre Social “José Bernabeu Alberola” com a seu universitària del seu campus d'Alcoi.


Exposició

Els assistents, van visitar a continuació l'exposició preparada a aquest efecte, composta per una col·lecció de panells gràfics sobre la història de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi i una representació de grups pertanyents a Generació Espontània UPV, compostos pel vehicle de baix consum IDF Eco-marathon, que participa en les proves internacionals de rendiment energètic amb un últim rècord de 1.294 quilòmetres amb un litre de combustible aconseguit en la prova realitzada a Rockingham (Regne Unit) , el grup de robòtica GROMEP, campió per quarta vegada consecutiva del Campionat Nacional CEABOT, els alumnes de disseny industrial Milano Workshop, que participaran enguany en la Fira Internacional de Milà, el grup Eco-Custom, que està dissenyant actualment un vehicle de baix consum, el Grup EPSA ERT amb el seu projecte de vehicle per a participar en la competició Formula Student, el grup Motosport EPSA, que està dissenyant i construint en l'actualitat una motocicleta per a participar en la prova internacional Motostudent, també van estar presents en la mostra representants de Vertexlit equip de recerca informàtica del campus, representants del Grau d'Enginyeria Química que van realitzar demostracions de laboratori i una de les impressores 3D amb què explica el campus per als seus dissenys, també va estar present l'Institut IDEES com a impulsor i gestor de les iniciatives empresarials nascudes dins de la UPV.

Els grups han realitzat durant tota la jornada demostracions per a il·lustrar als assistents sobre els seus treballs que es realitzen en el Campus d’Alcoi de la UPV. La mostra ha rebut les visites d'instituts, grups d'alumnes de primària, els components de l’Espai Jove de Mutxamel, tallers d'ocupació, associacions i públic en general.


La Seu Universitària

Després d'un curt període de temps, les negociacions amb l'Ajuntament de Mutxamel van donar el seu fruit, a causa en gran manera a les facilitats, que en tot moment van aportar per al projecte de seu universitària de la Universitat Politècnica de València i del seu campus d'Alcoi veira la llum, i encara que avui comença a funcionar oficialment, durant aquest últim any ja s'han realitzat activitats tant de la Setmana de la Ciència, com d’emprenedoria. Actualment un equip de treball compost per tècnics de les dues institucions està treballant en el disseny de la programació de les activitats més immediates.

La seu donarà cobertura no solament al municipi de Mutxamel sinó també a tota la comarca de l’Alacantí, zona geogràfica que compta amb quasi mig milió d'habitants i 31 instituts d'ensenyament mitjà, d'ací la importància estratègica d'estar presents en aquesta zona, complementant amb la nostra aportació més tecnològica l'oferta existent fins ara.

El catàleg d'activitats a desenvolupar contempla una programació variada composta per cursos, xarrades, concursos, exposicions, tallers, activitats culturals, entre unes altres.


En el següent vídeo es pot veure totes les activitats dutes a terme durant la inauguració de la seu universitària:


Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Cicle de Cinema Científic a la UPV Cicle de Cinema Científic a la UPV
2, 9 i 16 de juny a la Sala de l'IVAM CADA Alcoi.
QS World University Ranking 2022 QS World University Ranking 2022
El rànquing QS situa la UPV entre les 10 millors d'Espanya i la millor de la Comunitat Valenciana.
Nou equip de govern Nou equip de govern
10 vicerectors i vicerectores, un director delegat, el cap del gabinet i el secretari general l'acompanyen des d'avui.
IV edició d'ideaT kids UPV Campus d'Alcoi IV edició d'ideaT kids UPV Campus d'Alcoi
Rècord de participació amb centres d'Alcoi, L'Olleria i Cocentaina amb més de 550 xicotets emprenedors.
Activitats Setmana de la Ciència Activitats Setmana de la Ciència
Coneix totes les iniciatives que s'estan duent a terme.
Revista JARTE - Articles in press Revista JARTE - Articles in press
Articles that have been accepted for publication in JARTE and copyedited.
Ajudes mobilitat practiques internacionals o interregionals Ajudes mobilitat practiques internacionals o interregionals
Convocatòria University Junior International Entrepreneurs.

EMAS (Obri nova finestra)