- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Inaugurada la Seu Universitària de Villena

Està situada en el “Edifici Colache” i donarà cobertura a la comarca de l'Alt Vinalopó i importants poblacions limítrofes d'Albacete i Murcia.

[ 17/02/2016 ]
Signatura del conveni de col·laboració

Dimecres passat 17 de febrer va tenir lloc la inauguració de la Seu universitària del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València a Villena.

A l'Acte, que ha estat presidit pel Sr. Javier Esquembre, alcalde del molt il·lustre Ajuntament de Villena, Sr. Francisco Mora, rector Magnífic de la Universitat Politècnica de València (UPV), Sra. Concepción Beltrán, regidora de Cultura, Festes i Educació del M.I. Ajuntament de Villena i pel director del Campus d’Alcoi de la UPV, Sr. Juan Ignacio Torregrosa i al qual han assistit, al costat de la Corporació Municipal, representants de la comunitat educativa, empresarials, d'entitats financeres i d'associacions socials de la comarca, així com alcaldes i regidors de poblacions limítrofes, també i en representació de la Universitat d'Alacant, van assistir el seu vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística Sr. Carles Cortés i el director de la seu universitària d'U.A a Villena.

La jornada, va començar amb la recepció d'autoritats al Consistori Municipal i la corresponent signatura en el Llibre d'Honor per part del rector de la UPV.


Visita al tresor de Villena

Una vegada finalitzada la signatura en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament, els assistents van visitar el Tresor de Villena, que és conegut mundialment per ser la col·lecció àuria més important de l'Edat del Bronze trobada a Europa. Els seus prop de deu quilos d'or la converteixen en una obra de referència en el món de l'arqueologia continental i pot visitar-se al Museu Arqueològic "José María Soler" qui deu el seu nom a l'il·lustre investigador i arqueòleg local que va descobrir el Tresor fa ara poc més de 52 anys, el qual es trobava ocult en un atuell en una rambla a l'entorn del municipi on va romandre durant quasi 3.000 anys. Recerques anuals aporten il·luminen cada any nous descobriments que connecten el tresor amb el jaciment arqueològic del Cabezo Redondo, proper a la zona on va ser trobat el tresor.

A continuació, el seguici es va desplaçar, recorrent la part antiga de la ciutat, fins a la nova seu universitària del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) situada en l'Edifici Colache, edifici modern instal·lat en ple cor del casc històric de Villena que va obrir les seues portes el 2014 com a centre socioeducatiu. Per les seues sales passen cada any milers de persones orientades a la formació de diverses especialitats i branques del coneixement o com a centre cultural gràcies a la diversitat d'exposicions que les seues parets acullen periòdicament. Per la seua situació estratègica es tracta del centre neuràlgic durant les Festes de l'Edat Mitjana que Villena celebra al març i allí s'acullen tot tipus d'activitats que integren a aquest nou edifici en la zona amb més història de la ciutat. On l'alcalde i el rector van procedir a la signatura de el “Conveni Marc de Col·laboració Institucional” que regula les activitats i descriu els objectius que uniran a partir d'ara a les dues Institucions.


Parlaments

Es van realitzar a continuació els parlaments protocol·laris a la sala de l'edifici. Va prendre la paraula l’alcalde de Villena, qui després d'agrair la presència als assistents, va cedir el torn al Juan Ignacio Torregrosa, qui va ressaltar: “Volem aportar el nostre granet d'arena en la cultura i el coneixement en camps com la tecnologia, les enginyeries o els negocis. D'aquesta forma podem atendre els centenars d'alumnes de Villena i comarca que té el campus d'Alcoi , de forma més propera".

La regidora d'Educació, Concepción Beltrán, va manifestar entre altres coses: "Aquest conveni amb el campus d'Alcoi suposa un repte important per a estudiants i empreses de la ciutat" i "Promourà canals de comunicació per a l'intercanvi científic i cultural".

Més tard, ho va fer el rector de la UPV: "Amb aquesta seu acostem els treballs en ciència i tecnologia que s'estudien a Alcoi". "Es tracta d'un espai per a explicar desafiaments i reptes que la societat té per davant, una finestra al futur".

Va tancar les intervencions Javier Esquembre, "Estem molt satisfets ja que la ciutat ix guanyant amb aquest gran pas" "Villena es beneficia de la connexió amb un món del saber tan important". "Es tracta d'una obertura a la innovació i la proposta tecnològica".

A continuació es va procedir a descobrir la placa commemorativa que atorga a la Universitat Politècnica de València el privilegi de poder utilitzar les instal·lacions d'aquest Edifici Colache com a seu universitària del seu campus d'Alcoi.

Tot seguit, els assistents van visitar l'exposició preparada a aquest efecte, composta per una col·lecció de panells gràfics sobre la història de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi i una representació de grups pertanyents a Generació Espontània UPV, compostos pel vehicle de baix consum IDF Eco-marathon, que ha participat en proves internacionals de rendiment energètic amb un últim rècord d'1.294 quilòmetres amb un litre de combustible aconseguit en la prova realitzada a Rockingham (Regne Unit), el grup de robòtica GROMEP, campió per quarta vegada consecutiva del Campionat Nacional CEABOT, els alumnes de disseny industrial Milano Workshop, que participaran enguany en la Fira Internacional de Milà, el grup Eco-Custom, que està dissenyant actualment un vehicle de baix consum, el grup EPSA ERT amb el seu projecte de vehicle per a participar en la competició Formula Student, el grup Motosport EPSA, que està dissenyant i construint en l'actualitat una motocicleta per a participar en la prova internacional Motostudent, també van estar presents en la mostra representants de Vertexlit equip de recerca informàtica del campus, representants del Grau d'Enginyeria Química que van realitzar demostracions de laboratori i una de les impressores 3D amb què compta el campus per als seus dissenys, també va estar present l'Institut Idees com a impulsor i gestor de les iniciatives empresarials nascudes dins de la UPV. Els grups han realitzat durant tota la jornada demostracions per a il·lustrar als assistents sobre els seus treballs que es realitzen al campus d’Alcoi de la UPV. La mostra ha rebut les visites d'instituts, grups d'alumnes de primària, associacions i públic en general.


La Seu Universitària

Perquè la seua engegada siga immediata, un equip de treball compost per tècnics de les dues institucions està realitzant el disseny de la programació de les activitats més immediates.

La seu donarà cobertura no solament a la ciutat de Villena sinó també a tota la comarca de l'Alt Vinalopó, fins i tot es planteja la possibilitat d'establir vincles amb poblacions limítrofes d'Albacete i Múrcia com Cabdet, Iecla o Jumella, poblacions de les quals rebem un nombre d'alumnes.

El catàleg d'activitats a desenvolupar contempla una programació variada composta per cursos, xarrades, concursos, exposicions, tallers, activitats d’emprenedoria entre d’altres.


En el següent vídeo es pot veure totes les activitats dutes a terme durant la inauguració de la seu universitària:


Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


La UPV supera amb nota l’inici de la docència virtual La UPV supera amb nota l’inici de la docència virtual
Més de 16.000 usuaris actius en Microsoft Teams i prop de 10.000 en Office 365.
Comunicat de Direcció Comunicat de Direcció
Restriccions en l'accés al Campus d'Alcoi.
Coronavirus Makers Coronavirus Makers
El Campus d'Alcoi de la UPV posa a disposició 7 impressores 3D.
Organització de la Docència Distància 2 Organització de la Docència Distància 2
Comunicat núm.2 de Direcció d'estudis.
Castelló, Alacant i València, entre les més beneficiades Castelló, Alacant i València, entre les més beneficiades
Les mesures per a lluitar contra el COVID-19 redueixen un 64% de mitjana la contaminació de l'aire a Espanya.
Noves mesures excepcionals Noves mesures excepcionals
L'última resolució del rector modifica el funcionament de la UPV.
Vicerectorat d'Alumnat Vicerectorat d'Alumnat
Comunicat del Vicerectorat d'Alumnat, Cultura i Esport.

EMAS (Obri nova finestra)