- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Investigació

Un altre gran exit en el nostre campus ha sigut l'organització de la Setmana de la ciencia que des de l'any 2005 obri la Universitat a tota la societat organitzant conferencies del més alt nivell, tallers, excursions? amb activitats específiques per als estudiants de batxiller: 'La setmana jove de la ciencia'.

Aquesta activitat ha sigut valorada com a excel·lent tant pel Ministeri de Ciencia i innovació com per la Fundació Espanyola per a la ciencia i la tecnologia i per la Fundació de les arts i les ciencies qui la financen cada any.

En aquesta edició trobaras des d'alguns dels millors pensadors espanyols, fins als científics que estan revolucionant els seus camps d'estudi.

Des de la primera edició celebrada en 2005, més de 60.000 persones han participat en les nostres conferencies, visites guiades, tallers, exposicions i altres activitats.

Informació de Contacte:


Beatriz Eixeres Tomás (Subdirecció d'Alumnat i Generació Espontània)
Vicente Díez Valdés (CTT)
Tel. 96 652 85 35
e-mail: ctt@epsa.upv.es


2017. Del 6 al 19 de novembre.

L'ésser humà viu en un món global accelerat, els avanços tecnològics i científics se succeeixen a una velocitat de vertigen, i podem afirmar sens dubte que són els més importants de la història: internet de les coses, la robotització, els telèfons intel·ligents, el big data, la seqüenciació del genoma, les energies renovables, el bitcoin, el fintech, les plataformes d'intercanvi entre particulars…

+ info

Fullet informatiu 

Vídeos 

Consulta les activitats de les edicions anteriors celebrades al campus d'Alcoi en el següent llistat:


De la misma manera que el pensamiento filosófico busca lo bueno y lo malo, el pensamiento crítico influye en la búsqueda de lo verdadero, mediante la humildad intelectual y una mente abierta. Y apoyados en la libertad de pensamiento, nos vemos en la necesidad de evaluar la consistencia y la validez de la información que nos exponen. Este es el objetivo fundamental de la Universidad, que precede a cualquier intento de adoctrinamiento, ya que queremos formar a personas libres y sin miedo, facilita

+ info

Fullet informatiu 

Vídeos Hi ha utilitat en aquells sabers que no produeixen beneficis? Existeixen sabers que són finalitats per si mateixos i que precisament per la seua naturalesa gratuïta i desinteressada, allunyada de tot vincle pràctic i comercial poden exercir un paper fonamental en el cultiu de l'esperit i en el desenvolupament social i cultural de la humanitat. L'útil és tot allò que ens ajuda a fer-nos millors, però la lògica del benefici mina per la base les institucions (escoles, instituts, universitats,…)...

+ info

Fullet informatiu 

Vídeos En aquesta XI edició s'intenta explicar la importància de la ciència a la ciutadania. La ciència no és un luxe. És la gran causant del benestar personal i social que vivim.

+ info

Fullet informatiu 

Vídeos En aquesta X edició trobaràs des d'alguns dels millors pensadors espanyols, fins als científics que estan revolucionant els seus camps d'estudi.

+ info

Fullet informatiu 

Vídeos En aquesta IX edició es commemora el 'Any Internacional de l'Energia Sostenible Per a Tots'.

+ info

Fullet informatiu 

Vídeos Enguany recordem dos esdeveniments molt rellevants per a la ciència: 'L'Any Internacional de la Química' i el 'Any Internacional dels Boscos'.

+ info

Fullet informatiu Enguany recordem dos esdeveniments molt rellevants per a la ciència: 'L'Any Internacional de l'acostament de les Cultures' i el 'Any Internacional de la Diversitat Biològica'.

+ info

Fullet informatiu Enguany es van recordar dos esdeveniments molt rellevants per a la ciència: 'L'Any Internacional de l'Astronomia', que commemora els 400 anys des que Galileu Galilei va apuntar per primera vegada al cel amb un telescopi; i el 'Any Darwin', que celebra el bicentenari del naixement de Darwin i el 150 aniversari de la publicació del seu famós llibre 'L'origen de les espècies', que va asseure les bases de la teoria de l'evolució moderna.

+ info

Fullet informatiu 2008 va ser l'Any Internacional del Planeta Terra. Es persegueix conscienciar a la societat de la relació existent entre la Humanitat i Planeta Terra i ressaltar la importància que les Ciències de la Terra tenen en la consecució d'un futur equilibrat i sostenible que augmente la qualitat de vida i salvaguarde la dinàmica planetària.

+ infoCelebrada entre els dies 8 al 16 de novembre. Dirigida a: Les activitats estan obertes a tot tipus de públic: professionals de qualsevol àmbit, estudiants, mestresses de casa, joves, persones majors, etc. L'assistència és gratuïta.La UPV vol ajudar a renovar el coneixement sobre ciència i tecnologia del ciutadà. Per a açò, es preparen xarrades, tallers i demostracions sobre temes tan diversos com la TDT (televisió digital terrestre), els microrrobots, les tempestes elèctriques, les catàstrofes naturals les bicicletes interactives, la desertificació, l'obesitat infantil...Celebrada entre els dies 7 i 11 de Novembre. S'han organitzat una sèrie d'activitats: tallers, conferències, visites guiades, etc., que són gratuïtes i es posen a la disposició del públic en general. Aquesta iniciativa a nivell nacional i europeu pretén, entre altres finalitats, acostar a la societat els resultats del treball i investigacions en els seus diferents àmbits, obrir els centres i laboratoris d'investigació, estimular el gust pel saber científic del ciutadà.
EMAS (Obri nova finestra)