- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: El Campus

La ciutat d'Alcoi

La ciutat de l'Alcoi és cap de la comarca de l´Alcoia, en la província d'Alacant. Té la ciutat més de 60.000 habitants i ocupa el centre d'una depressió, la Foia d'Alcoi, embolicada per diverses serres: Mariola, el Carrascar de la Font Roja, els Plans i la Serreta. Els seus cims arriben als 1.350 metres d'altitud. A més dos d'aquestes serres estan declarades parcs naturals: la Font Roja i la Serra Mariola.


El territori d'Alcoi esta travessat per diversos cursos fluvials (el Polop, el Barxell i el Molinar) que, en unir-se als afores de la ciutat constitueixen el riu Serpis o riu d'Alcoi, que després d'un accidentat recorregut desemboca en el Mediterrani a l'altura de Gandia.


Clima i vegetació

El clima és de tipus continental, amb hiverns freds en els quals sol apareixer la neu i estius calids. La pluviometria té valors variables, entre 350 i 850 litres anuals.


La vegetació ha conservat bones restes del bosc autncton mediterrani, principalment en el parc natural del Carrascar de la Font Roja, amb carrasques, teixos i especies caducifnlies. En altres masses forestals de repoblació predominen els pins, que suposen el 85% dels boscos.


Comunicacions

A més de la xarxa viaria que suposa la connexió directa per autovia amb València, Alacant i Madrid, la ciutat compta amb la línia de ferrocarril Alcoi-Xativa-València.

Industria

La indústria és l'activitat econnmica més característica de la ciutat i se centra fonamentalment el sector textil, metal·lúrgic i alimentari, a més del sector de serveis.


Monuments

A partir del nucli primitiu del segle XIII, articulat sobre l'eix del carrer del Pintor Casanova i el carrer de Sant Miquel, la vila va ser creixent progressivament i ocupa les arees adjacents o Pobla Nova de Sant Jordi, en espai urba compres entre els carrers de Puríssima i el de Sant Benet o de Piló. Aquest primer recinte va estar envoltat d'una muralla, provedda de torres i portes, de les quals s'han conservat les restes de la torre de Na Valora, la torre de la Barbacana i el portal i la torre de Riquer.


Altres llocs d'interes són els edificis rehabilitats del Raval Vell, la Plaça de Dins, l'antiga casa de la vila, avui seu del Museu Arqueolngic.La ciutat d´Alcoi
Acte de clausura del curs de la UPV
Vista exterior de la biblioteca a la tardor
Façana de l

EMAS (Obri nova finestra)